Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Győrszentiván - Itallal fogadta, majd hamisítatlan lakodalmi rigmussal köszöntötte a vőfély a meghívott párokat a Győrszentivánon tartott „házas találkozót\\\" . A ceremóniamester Udvardi Győz - Vőfély magazin
részletek »

Vőfély-házas találkozó

Vőfély szokások, érdekességek vőfélyi teendőkről, cikkek videók vőfélyi munkákról.
Vőfély magazin
Itt vagy: Vőfély magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Vőfély-házas találkozó
Vőfély-házas találkozó
Vőfély-házas találkozó
Győrszentiván - Itallal fogadta, majd hamisítatlan lakodalmi rigmussal köszöntötte a vőfély a meghívott párokat a Győrszentivánon tartott „házas találkozót" . A ceremóniamester Udvardi Győző volt, aki nem más, mint aki a vendégek esküvői vacsoráján, lakodalmán levezényelte a különböző násznépnevettető játékokat.
A család vendéglátó vállalkozásában dolgozó férfi úgy gondolta, hagyományteremtő szándékkal találkozóra hívja azokat a házaspárokat, akik 2000 és 2008 között házasodtak, s ő volt a vőfélyük. Érkeztek szép számmal a párok, többen az utánpótlást\" is magukkal hozták.

Az első vőfély-házaspár találkozót szervező Udvardi Győző minden, meghívására érkező házaspárt nevén nevezve köszöntött. A párok pedig folyamatosan jöttek, többen babakocsit tolva. - A meghívottak közül sokan jelezték, most nem tudnak eljönni, mert vagy baba jött, vagy baba jön. Majd legközelebb. Így is szép, hogy hetven pár eljött, épp harmada azoknak, akiknek az esküvőjén vőfély voltam - magyarázta Udvardi Győző.

A Kisalföld kérdésére, tud-e azokról is, akik már elváltak, annyit mondott, 11 ilyen párról van tudomása. Amikor arról faggattuk az esküvők ceremóniamesterét a tegnapi találkozón, hogy milyen a jó vőfély, ennyit válaszolt: Megőrizve a népi hagyományt, ízlésesen végzi a feladatát. S a jó vőfély nem hagyja egy percre sem leülni\" a hangulatot a lagzin, a vacsorán: újból és újból jó hangulatot kell teremtenie.
Hirdetés

A vőfély nemcsak Győrben és környékén rendezett esküvőkön vállalja a vezénylést\", de Csornán, Kapuváron, Sopronban is. Szívesen vett részt esküvőn Kisbéren vagy éppen Ászáron. Most a legtávolabbról, Kapuvárról a Kovács házaspár érkezett, ők 2003. június 21-én kötöttek házasságot.

- Nagyon örültünk a meghívásnak, szívesen jöttünk el. Hároméves kislányunkra a nagymama vigyáz. Győző nagyon jó vőfély, tetszett a társaságnak, ahogyan vezette a ceremóniát. Több kapuvári a mi esküvőnkön ismerte meg, majd kérte fel, hogy náluk is ő legyen a vőfély - mondta el lapunknak Kovácsné Szabó Edina.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - vőfély-házas, találkozó, esküvő, lagzi, házasság
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-15 15:37:32
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü