Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kelet Magyarország vőfélyei képes leírás - Vőfély.tlap.hu
részletek »

Kelet Magyarország vőfélyei - Vőfély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vofely.tlap.hu » Kelet Magyarország vőfélyei
Keresés
Találatok száma - 12 db
Fekete Csaba

Fekete Csaba

Tokaji kisbíró - Közhírré tétetem...Ezelőtt néhány évvel belekóstoltam a vőfélykedésbe is. Igaz előtte is többször kértek már arra, hogy vállaljak ilyet, de sokáig vonakodtam. Ha ugyanis a színpadon mint kisbíró elrontom a szövegem, legfeljebb egy jót röhögnek rajta. Vagy ha elbotlom tánc közben, na bumm, semmi gond. De ha a menyasszony megorrol az elrontott szövegért! Na az a gáz. Ennek megfelelően a lakodalmakban a mai napig lámpalázas vagyok amíg el nem indul a menet a szertartásra. (Régebben jóféle HP, azaz házipálinkával orvosoltam ezt a problémát, ma már erre nincs szükség. )

Hauser György

Hauser György

Hauser György és Ifj. Hauser György - Nagyvőfélyek A nagyvőfélykedés kora gyermekkorom óta foglalkoztat. Először a rokonságon belül bizonyítottam rátermettségemet-e nemes feladatra. Későbbiek folyamán felvetődött bennem a gondolat, hogy hivatásszerűen kezdjek el foglalkozni a nagyvőfélységgel.

Koncz László

Koncz László

Szeretném, ha megismernének engem és, hogy miképpen vállhatott vőfély belőlem. Az Úr 1968. évében láttam meg a napvilágot hatodik gyermekként a családomban. A szüleim és a nagyszüleim is tősgyökeres matyó emberek voltak, akiktől örökölhettem a virtust. A néptánccal az Általános iskolában kerültem kapcsolatba, amely most is jelen van az életemben. Ifjú siheder koromban élt itt Mezőkövesden egy idős vőfély bácsika, aki úgy gondolta, hogy tovább szeretné adni ezt a gyönyörű hivatást valakinek. Mivel elég régóta ismertük egymást és tudta jól, hogy van bennem elég kurázsi ezért áttestálta rám ezt a nemes hivatást minden szépségével, örömével és nehézségével.

Vőfély magazin hírek
Lakodalom az Etnoklubban
Lakodalom az Etnoklubban Kelengye, vőfély, menyecsketánc - e szavak mindenkinek ugyanazt idézik: a lakodalmat. De milyen is egy ilyen mulatság? Február 12-én a Duna Tv Etnoklubjának nézői megtudhatták, hiszen Katona Erika műsorvezető igazi lakodalmi hangulatba invitálta Önöket. Különleges Etnoklubbal várta nézőit a Duna Televízió február 12-én, szombaton: a Házasság Hete és Világnapja...
Lerészegedett a haverom - kínos helyzetek, ha nincs vőfély
Lerészegedett a haverom - kínos... Féltünk attól, hogy mindenki minket talál meg a kérdéseivel, hogy mikor lehet...
Vőfély-házas találkozó
Vőfély-házas találkozó Győrszentiván - Itallal fogadta, majd hamisítatlan lakodalmi rigmussal...
Kozsurek József

Kozsurek József

Kedves látogató!Engedje meg,hogy röviden bemutatkozzam.Kozsurek József vagyok, 1969-ben születtem Sárospatakon.Itt élek feleségemmel és három gyermekemmel.Gyerek kori álmom volt,hogy kipróbáljam a vőfélykedést.Hiszen mindig lenyügözött a vőfélyek tevékenysége.Aztán úgyhozta a sors,hogy 1990 augusztuában a húgom lakodalmában elhatároztam,hogy belavágok a vőfélykedésbe.

Kulcsár Viktor

Kulcsár Viktor

Kedves házasulandók! Engedjék meg, hogy röviden bemutatkozzam: Kulcsár Viktor vagyok, az Úr 1985. évében születtem, egy kis faluban. Szerencsémre itt még éltek, élnek a régi szép szokások, hagyományok, melyeket én is megismerhettem, az esküvőkön szerves részévé válhattam. Kis korom óta vőfélykedtem, eleinte csak mint 'kisvőfély' egy-egy versikével, idővel pedig a teljes mulatság levezetését, megszervezését bízták rám. Ebből a hobbyból mesterség vált. Így jutottam el idáig.

Nagy János

Nagy János

1975 július 26-án születtem Mezőhegyesen. Tanulmányaimat a Mezőkovácsházi 1. számú Általános Iskolában kezdtem, majd Békéscsabán folytattam ács-állványozó szakon, de van kereskedő-boltvezető, érettségi és számítógép kezelői vizsgám is. Az ács-állványozó szakmában 1992-1995 közt dolgoztam.1998-ban a kereskedelembe kerültem, ahol 9 évet töltöttem el mint pénztáros. A munkahely mellet, foglalkoztam többféle mezőgazdasági munkával is, pl.: dinnye, paprika. Barátnőmmel 2004-ben ismerkedtem meg, ő jelenleg Gyöngyösön tanul, így én is ide költöztem. Most postásként dolgozok, így minden hétvégém szabad, és így eleget tudok tenni minden felkérésnek.

Papp Lajos

Papp Lajos

Papp Lajos vagyok. Lakodalmi vőfély. Ön bizonyára azért kereste meg honlapomat mert saját, vagy gyermeke részére rendezendő esküvő lebonyolításához keres lakodalmi vőfélyt. Nos ebben az esetben biztosan jó helyen jár. Immáron 23 éve vagyok elkötelezett szolgálója a magyar lakodalmaknak. Ez idő alatt gyakorlatilag az egész országot bejártam, és szolgáltam a mulatni vágyó násznépet. Munkámat meg becsülték. Bizonyítja ezt az, hogy ahol megfordultam, oda mindig visszahívtak több alkalommal is. Önnek tehát csak annyi dolga van, hogy az alább felsorolt elérhetőségeim egyikén felvegye velem a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából. Ezzel megteszi az első lépést egy színvonalas, és mindenki számára emlékezetes esküvő és lakodalom lebonyolításának megszervezése felé.

Rácz Roland

Rácz Roland

Amelyben röviden elmondatik a nagyvőfély kötelessége! A lakodalom alkalmával a nagyvőfély az ünnepség lelke. Az ő feladata a legnehezebb, tőle függ az egész nap sikere. Ezért szükséges, hogy jól felfegyverkezve lépjen ki a porondra. A vendégek mulattatása is fő kötelességei közé tartozik. Csak egy kis szorgalmas tanulás és egy kis vidámkedély kell hozzá, mert csak élénk, frisskedélyű ember vállalja el ezt a tisztséget. Vidám kedélyes ceremóniával már csak a falusi ember ül mennyegzőt. Csak itt látni az igazi örömet, boldogságot és határtalan jókedvet, örömet. A lakodalom vidám hangulata a vőfélyektől függ. Ezért elengedhetetlen a vőfély személye a lakodalmakról.

Szakács Zoltán

Szakács Zoltán

Szakács Zoltán vőfély-ceremóniamester bemutatkozó oldala képekkel, videókkal.Esküvői zenészek, esküvői fotósok, esküvői videósok ajánlása. Üdvözlöm kedves látogató! Ön Szakács Zoltán vőfély és ceremóniamester oldalát látja. Ezen a lapon megtekinthet néhány fotót és három olyan videoválogatást, ahol versben, illetve rímek nélkül szólok a násznéphez. Ezen kívül a 2006-os a 2007-es és a 2008-as év esküvőiből készült kisfilmek is láthatók a "Képek 2006" a "Képek 2007" és a "Képek 2008" menüpontok alatt. Tudom, hogy mit jelent az ifjú pár számára a "nagy" nap, hiszen én is átéltem már. Hogy az hibátlan és felejthetetlen legyen, igen nagy felelőssége és szerepe van a vőfélynek. Minden esetben egy személyes egyeztetést folytatok az ifjú párral, ami az esküvő szinte minden részletére kiterjed. Itt kiderül, hogy semmi sem lesz, amit ők nem szeretnének (idétlen játékok, alpári stílus stb.), de semmi sem lesz kispórolva, aminek ott helye és ideje van. Természetesen egy hagyományos vonalon zajlik a nap és az este, az ifjú pár elképzeléseihez igazodva.

Hirdetés
Taskó András

Taskó András

Üdvözlöm, kedves látogató! Ön Taskó András vőfély oldalát látja. Oldalamon megtekinthet néhány képet és videofelvételt, mely az általam vezetett esküvők pár részleteEzen a képen ikertestvéremmel vagyok látható (bal oldal), igény szerint együtt is vállalunk vőfélykedést.

Vajóczki László

Vajóczki László

Vajóczki Lászlónak hívnak és Sárospatakon élek feleségemmel és három gyermekemmel. Több mint húsz éve az egyik unokanővérem kérésére megtanultam a vőfélyverseket és el is mondtam a lakodalmukban. Ez volt életem első vőfélysége, itt indult vőfélypályafutásom. Ami azóta is töretlenül folytatódott így már közel háromszáz alkalommal ölthettem magamra a vőfélybokrétát.

Varju Imre

Varju Imre

Varju Imre vőfély honlapja!Saját, vagy hagyományos versikékkel, rigmusokkal szórakoztatja a násznépet, gondoskodik arról, hogy a lakodalom gördülékeny legyen, tréfás versekkel kíséri a lakodalom különböző mozzanatait pl.: a vacsora fogásait, pohárköszöntőket mond, különböző játékokkal növeli a jó hangulatot, szervezi a menyasszonytáncot, gyertyafénykeringőt, irányítja, összehangolja a pincérek és zenészek munkáját. A vőfély adja meg a lakodalom hangulatát, mindenre és mindenkire odafigyel. Legfőbb feladata, hogy jókedvre derítse a násznépet.

Tuti menü