Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Észak Magyarország vőfélyei képes leírás - Vőfély.tlap.hu
részletek »

Észak Magyarország vőfélyei - Vőfély.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: vofely.tlap.hu » Észak Magyarország vőfélyei
Keresés
Találatok száma - 5 db
Batki Zoltán

Batki Zoltán

Az első vőfély fellépésem egy iskolai rendezvényen volt, 12 évesen. Közel 10 évig néptáncoltam, sokféle helyen megfordultam, a kereskedelem és a vendéglátás területén egyaránt, de mégis ez a tevékenység áll hozzám a legközelebb, mert szeretek emberekkel foglalkozni, őket szórakoztatni és sokat beszélni. Évekkel ezelőtt egy falubéli barátom esküvőjén tudtam igazából bizonyítani a tudásomat, nagy sikerrel. Azóta számtalan helyen megfordultam, és hála az Istennek mindenhol meg voltak velem elégedve.

Elek Gyula

Elek Gyula

Az ország különböző tájain vőfélykedem. Mondhatom azt, hogy gyermekkoromtól kísér ez a hivatás, eleinte csak, mint 'kisvőfély' egy-egy versikével kedveskedtem a rokonok, unokatestvérek esküvőjén, idővel pedig már a barátok, ismerősök, majd később a kollégák esküvőjén is a teljes mulatság levezetését, megszervezését bízták rám. Tudtommal én vagyok az első a családunkban, aki a vőfély mesterséget űzi.

Hegedűs Ervin

Hegedűs Ervin

1976-ban születtem Zentán, a vőfélyi pályán való munkálkodásomat már nagyon fiatalon elkezdtem, 15 éves koromban volt az első úgy nevezett 'megmérettetésem', amikor is egy a rokonságomban lévő lakodalomban a vőfély lemondta a megbízást, és beugrottam helyette. Azóta szenvedélyesen űzöm ezt a tevékenységet, Magyarországon is, hiszen 2001 óta Magyarországon élek. Számos idős vőfély tapasztalatait gyűjtöttem össze mind a Vajdaságban, mind Magyarországon. 2008-ban meg is mutathattam a nagyközönség előtt a tudásomat a Csorvási Gasztronómiai Fesztiválon, ahol a kis csapatommal második helyezést értünk el.

Vőfély magazin hírek
Lakodalom az Etnoklubban
Lakodalom az Etnoklubban Kelengye, vőfély, menyecsketánc - e szavak mindenkinek ugyanazt idézik: a lakodalmat. De milyen is egy ilyen mulatság? Február 12-én a Duna Tv Etnoklubjának nézői megtudhatták, hiszen Katona Erika műsorvezető igazi lakodalmi hangulatba invitálta Önöket. Különleges Etnoklubbal várta nézőit a Duna Televízió február 12-én, szombaton: a Házasság Hete és Világnapja...
Lerészegedett a haverom - kínos helyzetek, ha nincs vőfély
Lerészegedett a haverom - kínos... Féltünk attól, hogy mindenki minket talál meg a kérdéseivel, hogy mikor lehet...
Vőfély-házas találkozó
Vőfély-házas találkozó Győrszentiván - Itallal fogadta, majd hamisítatlan lakodalmi rigmussal...
Joó Attila

Joó Attila

Vőfély vagyok, a lakodalomban segíteni tudok... Joó Attila a nevem, immáron tizedik éve, hogy vőfélykedéssel foglalkozom. Vajdaságban tevékenykedem, annak is az északi részén, főleg a Csóka-Topolya-Szabadka által határolt területein. Manapság azonban már szinte bárhová eljuthat az ember, ezért merem ajánlani szolgáltatásaimat az Interneten is...

Koncz László

Koncz László

Szeretném, ha megismernének engem és, hogy miképpen vállhatott vőfély belőlem. Az Úr 1968. évében láttam meg a napvilágot hatodik gyermekként a családomban. A szüleim és a nagyszüleim is tősgyökeres matyó emberek voltak, akiktől örökölhettem a virtust. A néptánccal az Általános iskolában kerültem kapcsolatba, amely most is jelen van az életemben. Ifjú siheder koromban élt itt Mezőkövesden egy idős vőfély bácsika, aki úgy gondolta, hogy tovább szeretné adni ezt a gyönyörű hivatást valakinek. Mivel elég régóta ismertük egymást és tudta jól, hogy van bennem elég kurázsi ezért áttestálta rám ezt a nemes hivatást minden szépségével, örömével és nehézségével. Így történt, hogy 1990-ben a legjobb legénykori barátom lakodalmában már én lehettem a vőfély. Akkoriban csak jó magam voltam itt Mezőkövesden vőfély és csak itt helyben vállaltam lakodalmakat. Telt-múlt az idő és egyre több lakodalomba kaptam felkérést, és jó magyar népszokás szerint szájról-szájra terjedt a hírem és egyre távolabbról érkeztek a megbízatások. Jelen időben igyekszem eleget tenni minden felkérésnek a jó Magyarországunk határain belül. 20 éves szakmai tapasztalattal és 36 éves néptáncos múlttal igyekszem a lakodalmak jó hangulatát szolgálni, oda figyelni az Ifjú pár minden kérésére, a vendégsereget maximálisan kiszolgálni, hogy semmiben sem szenvedjen csorbát.

Tuti menü